Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър бТВВ момента пиша книга, която се

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър бТВВ момента пиша книга, която се
Коментари Харесай

Проф. Чуков: Иран нямат достатъчно уран, за да създадат атомна бомба, но върви надлъгване със САЩ

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър бТВ

В момента пиша книга, която се споделя " Израел - сред евангелизма и джафаризма ". Това са две идеологии, които взаимно се самоизключват. Йерусалим е центъра на месианството и е обикновено тази татковина на религиите да бъде фокуса, както на характерната каста на евангелистите, само че от другата страна са джафаритите - фракция, която ръководи Ислямската република, която от своя страна всяка година споделят, че остават 40 дни за страната Израел и те ще я заличат. И си представете по какъв начин се живее в такива условия. 

Това разяснява в ефира на 7/8 тв проф. Владимир Чуков.

Темата, тезата, изискванията за общуване в този район са доста тежки. Особено въз основата на това, че Ислямска република е доста близо до основаването на нуклеарно оръжие и тази договорка от 2015 година беше опит за прекъсване. Обаче се оказа безусловно преди две седмици, че Ислямска република е на единствено три седмици от основаването на атомна бомба, разяснява той.

Откакто Тръмп излезе от нуклеарната договорка през 2018 година има един краткотраен протокол, който споделя какво става, в случай че съглашението не бъде спазено. През два-три месеца иранците излизаха и проваляха избрани ограничения. И в един миг се стигна до мярката, която им пречи да създават уран на 20%, което е в действителност нуклеарната бомба. Но това, което се разбра е, че те имат напълно малко количество уран, което не е задоволително за основаване на бомба, уточни той.

Ситуациятат е доста неприятна и не се знае до каква степен ще се стигне, добави професорът.

Сега Байдън не може да направи това, което направи Обама. Защо? Защото Доналд Тръмп безусловно отстрани всичко, което беше направено от Обама. И Байдън не може да се върне на това, което беше направено преди 4 години. В момента обстановката е следната - те договарят през медиите, тъй като философията на ръководство на Байдън е друга от тази на Тръмп. Това е визията за Сатаната - Сатаната е Иран, а Тръмп е модел на евангелист протестант, а Байдън е католик. При него имате постмодернизъм - стоманени права на индивида, независимост, народна власт и оттова би трябвало да започват някакви договаряния, разяснява Чуков. 

Байдън сподели на Иран да се върнат към договорката от 2018 година и ще седнем да преговаряме. Но сега върви една надхитряне сред Съединени американски щати и Иран, уточни той.  

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР